Kinderkookclub

Kinderkookclub Vught

 

*** Helaas kan de kookclub tot nader bericht niet meer plaatsvinden i.v.m. ontvangen bericht van de Gemeente. ***

 

Samen koken, recepten bedenken en uitvoeren, ingrediënten afwegen, plezier hebben, productkennis opbouwen, een receptenboekje knutselen en vooral veel lekkere dingen maken, dat doen we bij de Kinderkookclub in Vught!

Het valt tegenwoordig niet mee om je kinderen te laten kiezen tussen de grote hoeveelheid  naschoolse activiteiten. Anders dan het voor de hand liggende sportieve voetbal, hockey of dansen, bied ik nu een nieuwe mogelijkheid aan: kinderkookclub  ‘De Serieuze Zaak’ in Vught. Bij de kinderkookclub schrijven de chefjes zich in voor een kookcursus. Deze cursus leert ze om te gaan met ingrediënten en producten, het leert ze op een leuke en gezellige manier de basis van lekker koken, maar zorgt er eveneens voor dat kinderen zich meer bewust worden van alle verschillende producten waarmee gekookt kan worden, en laat ze zien dat lekker (en gezond) koken ook heel leuk kan zijn. Er worden ook kleine proeverijen gehouden om verschillende smaken van elkaar te kunnen onderscheiden. Daarnaast is er tijdens de cursus natuurlijk ruimte om eens lekker los te gaan op het bakken van een geweldige taart of een heerlijk zondig toetje! Het maken van de gerechten gebeurt in groepjes dus de cursus biedt ook nog eens een unieke kans om kinderen met elkaar te laten samenwerken. Tijdens een cursus krijgen de kids een schort te leen en worden alle gerechten die gemaakt worden gebundeld in ieders persoonlijke kookboek. Er is iedere les wel tijd om dit kookboek helemaal te personaliseren. Laat jouw kind genieten van een middag vol gezelligheid, lekkere en gezonde (en soms wat minder gezonde) gerechtjes. We zijn de hele middag gezellig samen aan het koken en mocht je behoefte hebben aan een mee-eet maaltijd voor thuis dan kan dat ook! Lees hieronder snel verder over de leeftijd en het programma.

 

Leeftijd

De Kinderkookclub in Vught is speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar. Dit heeft te maken met o.a. behendigheid van keukenmaterialen en concentratievermogen. Heb je een zoon of dochter die nog geen 7 jaar is maar wel heel graag wil komen koken? Neem dan even contact met me op zodat we kennis kunnen maken om te kijken of het mogelijk is.

Wanneer?

Het exacte programma en de tijdstippen kun je hier vinden. De tijdstippen kunnen in overleg met mij worden aangepast als dat nodig is, bijvoorbeeld omdat het niet uitkomt met werk/opvang. Heb je hier vragen over, bel of mail me dan even. In principe is het zo dat de kinderen na school bij mij terecht kunnen en weer kunnen worden opgehaald als de ouders uit hun werk komen, met indien gewild een avondmaaltijd voor het hele gezin om mee te nemen, super handig dus!